Каунт новости

21.08.2017

Друштвото за даночен консалтинг и сметководство КАУНТ ДООЕЛ Скопје” се стекна со лиценца за работа издадена од Инситуто...

Прочитај повеќе

Зачленете се за бесплатен е-Информатор

Поставете прашање

Зачленете се и искористете три бесплатни совети за вашиот бизнис

Повеќе

Менаџерски совет на месецот

Симонида Георгиевска

Вашиот Каунт советник

Избор на сметководител/овластен сметководител, права, обврски и одговорности согласно договор за извршување сметководствени работи и законска регулатива

Повеќе...

Каунт блог статија

Светлана Јовановска

Генерален директор на Каунт

Физичко лице – ДДВ обврзник

До 15 Јануари 2015 година, физичките лица кои остваруваат приходи од закуп и под закуп на недвижен или движен имот (деловен простор, гаражи, простории за одмор и рекреација, земјиште, опрема, превозни средства и друг вид на имот) поднесоа пријава за регистрација за целите на ДДВ. УЈП ги регистрира со издавање на Решение за ДДВ обврзник, меѓутоа се појавија доста дилеми и прашања, како:

Повеќе...

cheap tumi backpack fantasy football Video porno 股票计划 cheap fjallraven backpack klima, energi Cheap Shoes From China European News Web cheap off white Adidas Ncs Danmark