image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАД…

ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАДРИ FRONT - END WEB DEVELOPER, СО АКЦЕНТ НА “REACT” ТЕХНОЛОГИЈА

                Ве информираме дека во следниот период, на почетокот на месец март 2019 година, МАСИТ ќе започне да работи на проект за преквалификација на кадри.    Станува збор за проект... Read more

16 Јан 2019

5th Newsletter of 3B ICT Network

5th Newsletter of 3B ICT Network

Organizations of all types located in Eastern Europe, and implicitly in Romania, are lagging behind in terms of digitization in comparison with the rest of Europe. The need for them to adjust ... Read more

03 Јан 2019

Стопанските комори ќе добијат писмени известувања …

Стопанските комори ќе добијат писмени известувања од економските ресори за нивните клучни барања

  Петте министри од економски ресори се обврзаа до крајот на месецот да им одговорат на четирите Стопанските комори за статусот на барањата поврзани со измените во регулативата во повеќе области Tек... Read more

27 Дек 2018

МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија …

МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија потпишаа меморандум за соработка

    МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија преку меморандум за соработка со заеднички заложби за подобра е-трговија во Република Македонија потпишаа меморандум за соработка, со цел заед... Read more

20 Дек 2018

Одржан првиот Б2Б настан во рамки на Green ICT De…

Одржан првиот Б2Б настан  во рамки на Green ICT Development (GIVE) проектот

Во рамки на проектот Green ICT Development – GIVE се одржа првата Б2Б средба во хотел TCC Grand Plaza, Скопје на 12-13 декември 2018 година. МАСИТ како дел од конзорциумот на проектот го организираше ... Read more

17 Дек 2018

ИКТ заедницата во Македонија уште еднаш докажа дек…

ИКТ заедницата во Македонија уште еднаш докажа дека е една од најпрогресивните и најхуманите гранки

  Традиционално, секоја година МАСИТ организира новогодишна забава за своите членки, партнери и соработници, чија масовност и содржина од година во година расте. Оваа година, забавата обедини повеќ... Read more

17 Дек 2018

Објавен повик за работилници

Објавен повик за работилници

Од страна на Центарот за Управување со Знаење и од InnoPlatform проектот е објавен повик за работилници наменети за претприемништво и иновации спроведени во 5 земји, покривајќи 5 различни секторски ... Read more

13 Дек 2018

МАСИТ НОВОГОДИШНА ЗАБАВА

МАСИТ НОВОГОДИШНА ЗАБАВА

Станица 26, 12.12.2018, 21:00 часот Ни претстои еден од најубавите периоди во годината, кога оправдано правиме ретроспектива на убавите и помалку убавите мигови и настани од 2018, а со таа дијагона... Read more

27 Ное 2018

МАСИТ е-информатор

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Авг 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

  АКТИВНОСТИОдржанa инфо сесија со цел презентација на Јавниот повик „ПристАПП транспорт“ во МАСИТ27 Април 2018 Компаниите членики на МАСИТ имаа можност да присуствуваат на инфо сесија во МАСИТ ... Read more

14 Мај 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Авг 2017

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: [email protected]

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48


cheap Ncs tumi backpack Japan porn video free sex movie cheap Ncs fjallraven backpack cheap Ncs gymshark Yoga clothing Ncs's News NCS European News Web NCS NEWS web free sex video cheap Ncs off white Sportswear