logo
Соопштение за надминување на праг на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри
Согласно Уредба за изменување и дополнување на Уредбата за гранични вредности за нивоа и видови на загадувачки супстанции во амбиентниот воздух и прагови на алармирање,
logo
Соопштение за надминување на праг на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри
Почитувани, Согласно Уредба за изменување и дополнување на Уредбата за гранични вредности за нивоа и видови на загадувачки супстанции во амбиентниот воздух и прагови на
Јавен повик за прибирање на понуди за доделување на концесија за користење на вода за производство на електрична енергија од 22 мали хидроелектрични централи
Врз основа на член 28, став 3 од Законот за концесии и јавно приватно партнерство (“Службен весник на Република Македонија“ бр. 6/12, 144/14, 33/15, 104/15
1
Осоговските Планини ќе се прогласат за заштитено подрачје
(24.12.2018г.) Денеска, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули учествуваше на состанокот со сите клучни засегнати страни за дефинирање на предлог- граници
1
Макрадули оствари средба со својот колега од Р.Полска на COP 24
(13.12.2018г.) Во рамките на Светската конференција за климатски промени – СОР 24, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, оствари средба со
Polska_makraduli
Макрадули на глобалниот климатски самит во Полска
 (11.12.2018г.) Денеска, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули зема учество и говореше на денешната сесија од Дијалогот Таланоа кој се одржува


  Повеќе настани - 2015

 • Соопштение за јавноста 10.12.2018 год.

  декември 10, 2018

  Во согласност со Уредба за изменување и дополнување на Уредбата за гранични вредности за нивоа и видови  на загадувачки супстанции во амбиентниот воздух и прагови на алармирање, рокови за постигнување на граничните вредности, маргини на толеранција за гранична вредност, целни вредности и долгорочни цели (Службен


  Прочитај повеќе...
 • ИЗВЕСТУВАЊЕ за изработка на нов Законот за управување со природно и културно наследство во Охридскиот регион

  декември 7, 2018

  1. Назив на Министерството: Министерството за култура во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање започна со изработка на нов Законот за управување со природно и културно наследство во Охридскиот регион. 2. Проблем: Охридскиот регион согласно критериумите содржани во Конвенцијата за заштита на


  Прочитај повеќе...
 • Соопштение за јавноста 06.12.2018 год.

  декември 6, 2018

  Ве информираме дека утре, на 7 декември 2018г. (петок), заменик министерот за животна средина просторно планирање Јани Макрадули ќе присуствува и ќе зборува на работилницата „Климатските промени-реалност или илузија“, која ќе се одржи во Музејот на Илузии во Скопје со почеток во 10.00 часот,во соработка


  Прочитај повеќе...
 • Соопштение за јавноста 05.12.2018

  декември 5, 2018

  Ве информираме дека утре, на 06.12.2018 г. (четврток) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин ќе го посетат ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче. Повод е промената на системот на затоплување во училиштето од нафта


  Прочитај повеќе...
 • Соопштение за јавноста 05.12.2018 год.

  декември 5, 2018

  Ве известуваме дека се врши дополнување во Правилникот за издавање дозвола за собирање на засегнати и заштитени диви видови растенија, габи и животни и нивни делови („Службен весник на РМ“ бр.102/09). Целта на дополнувањата е допрецизирање на документите кои се потребни за добивање на дозвола


  Прочитај повеќе...
 • Соопштение за јавноста 03.12.2018 год.

  декември 3, 2018

  Ве информираме дека заменик министерот за животна средина просторно планирање ќе присуствува и ќе зборува на големата министерска конференција: „Иновативни решенија за намалување на загадувањето во Југоисточна и Јужна Европа“, која на 4ти и 5ти декември ќе се одржува во Белград. Конференцијата е во организација


  Прочитај повеќе...
 • Соопштение за јавноста 29.11.2018

  ноември 29, 2018

  Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули ќе присуствува на Отворениот ден на Цементарница Усје АД Скопје, кој ќе се одржи утре, на 30.11.2018г. (петок) во кругот на фабриката, со почеток во 10.30 часот. Ве молиме со ваши екипи


  Прочитај повеќе...
 • МЖСПП

  МЖСПП


  free sex video cheap hydro flask Water bottle cheap anello backpack cheap fjallraven backpack Japan porn video cheap swissgear backpack Asian sex video Ncs Shopping Ncs National news NCS European websites