МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Христос се роди, навистина се роди!

Христос се роди, навистина се роди!

За многу години! Со утринските литургии по црквите и храмовите, Македонската православна црква го започна празнувањето на Божик, празник за раѓањето на Исус Христос, најрадосното случување во христијанскиот свет. Според обичаите за Божиќ се ста...

Божиќно послание на Архиепископот г.г. Стефан

Божиќно послание на Архиепископот г.г. Стефан

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЕРЕЈСКИ СИНОД, ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ,  МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НА МАКЕДОНСКА...

Пост, Воздржување и Страсти

Пост, Воздржување и Страсти

Го прашале еднаш блажениот Старец Нифонт Чудотворец, како некои луѓе кои се трудат во подвигот, иако го преморуваат своето тело со воздржување, страстите сепак ги завладуваат? А, некои сè јадат и пијат, па сепак, имаат мноштво добле...

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)


Japanese sex video,Asian sex video,Japanese sex movie,Asian sex movie,Europe and America sex video,Europe and America sex movie cheap Ncs gymshark Yoga clothing free sex video,mobile sex,Gay video,free porn video,sex gratis,videos porno gratis. cheap Ncs yeti cup cheap Ncs off white Sportswear free sex movie,mobile porn,gay movie,free porn movie,porno gratis,movie porno gratis. cheap Ncs hydro flask Water bottle Ncs's News NCS European News Web NCS European websites