3-221-350

Планината ви претставува предизвик?

Посакувате да ги истражите природните убавини на Македонија и Балканот? ВИЕ СТЕ НА ПРАВОТО МЕСТО !

ДПС „Трансверзалец“ е формиран 1998 година со цел да се потикне развојот на планинарските спортови во Скопје и Македонија преку понуда на квалитетни планинарски акции, ориентациони натпревари и планинско велосипедски тури. Целна група на планинарскиот клуб се сите планинари како и екологисти, студенти, ентузијасти и сите оние кои ја почитуваат и сакаат планината.Прегледај го извештајот

ТЕПЕ на Буковиќ (1528 м.н.в.)

18 January 2019, 05:47

На 2 декември, група од 60ина планинари и предизвикувачи го искачи врвот Тепе на планината Буковиќ, висок 1528 м.н.в. Движењето започна од превојот Стража од каде движејќи се во источен правец најпрвин низ буковата...

Прегледај го извештајот

Ртањ 1565 н.м.в и кањон Вратна (Србија)

18 January 2019, 05:47

Фотографии на Игор Јанковски

Прегледај го извештајот

BMUMOC 2018 - Macedonia

18 January 2019, 05:47

BALKAN CHAMPIONSHIP IN MOUNTAINEERING ORIENTATION - BMUMOC 2018 28-30.SEPTEMBER 2018 OHRID, MACEDONIA Балканско Првенство во Планинарска ориентација е меѓународен натпревар кој се одржува трета година по ред.

Дали сте спремни да излезете викендов од урбаната средина ? Да!


cheap Ncs off white Sportswear cheap Ncs gymshark Yoga clothing NCS European News Web NCS European websites NCS European News Web cheap Ncs hydro flask Water bottle Ncs's News cheap Ncs yeti cup cheap Ncs anello backpack NCS NEWS web