Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Најнови вести Сите вести
Натпревари - Основно школо

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦНИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2019

ПОЧИТУВАНИ 
Ве известуваме дека Регионалниот натпревар за учениците од основното образование ќе се одржи на ден 06.04.2019. Соодветно до сите уцилиста во Република Македонија ќе биде испратено писмо покана за учество на оваа манифестација. СММ се извнува до сите натпреварувачи и училишта во Република Македонија за новонастанатата ситуација, која е спротивна на нашите принципи на работа во последните седум години. 
Со почит 
Алекса Малчески
____________________________________________________________________________
ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА
Почитувани , ве известувам дека за оние ученици во чии школи не се организира натпреварот КЕНГУР 2019, може да се пријават на соодветните меилови на кои се пријаваат и другите школи. Потоа на секој таков учесник соодветно ќе му биде одговорено електронски. 
Со почит

19/03/2019

Натпревари - Средно школо

РЕЗУЛТАТИ ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ///МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2019

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, НАТПРЕВАРУВАЧИ и МАКЕДОНСКА ЈАВНОСТ
Ве известувам дека 62-риот македонски Државен натпревар за учениците од средното образование 2019 се одржа на 16.03.2019 година. Постинатите резултати од учесниците на овој настан се дел од оваа вест(види поставени материјали). 
прва година           види тука
втора година          види тука
трета година          види тука
четврта година       види тука
СММ им благодари на сите учесници на овој настан, кој е силен одраз на македонскиот образовен систем воопшто.  
Сакам да ве известам дека СММ, натпреварите по математика за основно и средно образование ги спроведува БЕСПЛАТНО за учениците, при што нема НИКАКВА ФИНАНСИСКА НАДОКНАДА ОД СТРАНА НА МОН, како ниту од македонскиот образовен систем. Ние сами ги покриваме сопствените финансиски трошоци, од низа активности кои се од економска природа. 
___________________________________________________________________________
МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2019
Ве известуваме дека на ден 06.04.2019 година во Скопје ќе се одржи МАКЕДОНСКАТА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2019 година. За точното место и време на одржување дополнително ќе ве известиме. 
Во прилог е списокот на учесници на овој настан. 
учесници на ММО 2019    види тука
Остантите ученици кои имаат право на учество а не се на овој список своето учество мора да го најават до 31.03.2019 година на вообичаен начин. 
Со почит 
Алекса Малчески

19/03/2019

Останато

OД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА

Почитувани колеги
ВО перидот од 12.03.2019 до 17.03.2019 година во прекрасното место Девин, Република Бугарија се одржа овогодишниот натпревар SEEMOUS 2019, натпревар за студентите од универзитетите во Југоисточна Европа. На овој натпревар МАШИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ од СКОПЈЕ зеде скромно активно учество, со двајца натпреварувачи. Треба да се истакне дека се постигна најголемиот успех на Република Македонија на ваков вид на натпревари. Натпреварувачот 
     СЛАВЧО ПРЕМЧЕСКИ
освои 
         БРОНЗЕН МЕДАЛ.
Прв медал во македонската историја на ваков вид на натпревари. Вредно е да се каже дека екипата, т.е. и вториот натпреварувач покажа солидни знаења, и со малку среќа ќе стигнеше до медал. Но екипата во целост беше компактна и силна, што треба посебно да не радува. 
Да се надеваме дека во наредната/наредните години на овој вид ПРЕСТИЖНИ НАТПРЕВАРИ и другите факултети ќе соберат храброст и ќе се појават со свои екипи. 
Уште еднаш ЧЕСТИТО МОМЦИ. 
Со почит 
Алекса Малчески

17/03/2019

Натпревари - Основно школо

УЧЕСНИЦИ НА РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

ПОЧИТУВАНИ
Ученици, колеги, родители, македонска јавност
Ве известуваме дека на Регионален натпревар по математика за основно образование ќе учествуваат сите ученици кои имаат 35 поени и повеќе од тоа. Во прилог ќе ги објавиме сите списоци на учесници на овој натпревар. 
Со почит 
Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА
НА ден 23.03.2019 година во рамките на универзитетот ФОН ќе се одржи меѓународната олимпијада по ФИНАНСИСКА МАТЕМАТИКА И АКТУАРСТВО. Рокот за пријавување за оваа олимпијада е до 18.03.2019 година на меилот
      [email protected] 
Сите заинтересирани ученици навремено да го пријават своето учество. 
Со почит
Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА
Учество на меѓународната математичка олимпијада

11/03/2019

За нас

Сојузот на математичари на Македонија е здружение на граѓани математичари од Македонија, настанат со здруженија на граѓани, организирани во друштва на математичари во градовите од Македонија, заради усогласување и остварување на своите интереси и заради вршење на дејности и активности кои се стремат кон негување популаризација и унапредување на математиката и нејзина примена.

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Сојуз на математичари на Македонија
бул. Александар Македонски б.б.
Скопје, Р. Македонија 1000
[email protected]

+389 2 3116053


cheap hydro flask cheap tumi backpack xxx movie European News Web 股票计划 best cheap phone from china cheap yeti cups News cheap gymshark clothes cheap swiss gear backpack