+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
кликни

 Последни објавени соопштенија

Индекси на прометот во индустријата, ноември 2018 година
среда, 16 јануари 2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата, вкупно, во ноември
2018 година, во однос на ноември 2017 година, изнесува 115.1.
Според главните индустриски групи, вкупниот промет во индустријата во ноември 2018 година, во однос на ноември
2017 година, бележи пораст кај Интермедијарни...
  102

Деловни тенденции во преработувачката индустрија, декември 2018 година
среда, 16 јануари 2019

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија
во декември 2018 година е намален за 0.5 процентни поени во однос на ноември 2018 година и изнесува 20.4, а во
однос на декември 2017 година е зголемен за 1.5 процентни поени.
Состојбата на...
  51


  
15.01.2019Индекси на цените во земјоделството, декември 2018 година
14.01.2019Туризам, ноември 2018 година
11.01.2019Издадени одобренија за градење, ноември 2018 година
10.01.2019Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, ноември 2018 година
10.01.2019Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), ноември 2018
10.01.2019Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари, ноември 2018
08.01.2019Индекси на трошоците на животот според COICOP и цени на мало, декември 2018 година
04.01.2019Стоковна размена со странство, јануари – ноември 2018 година


Следни соопштенија
     
18.01.2019Деловни тенденции во градежништвотоIV.2018
22.01.2019Деловни тенденции во трговијата на малоIV.2018
22.01.2019Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен11.2018
22.01.2019Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен11.2018
25.01.2019Енергија, месечни податоци - претходни податоци11.2018
28.01.2019Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 12.2018
30.01.2019Индекси на индустриското производство12.2018
31.01.2019Индекси на бројот на работниците во индустријата12.2018
31.01.2019Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци12.2018
05.02.2019Обем на стоковната размена со странство - претходни податоци01-12.2018


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај 
  понеделник, 31 декември 2018

  Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...

 
  HyperLink  Анкета за приходи и услови за живеење 
  четврток, 27 декември 2018

  Државниот завод за статистика, во 2017 година, го спроведе истражувањето Анкета за приходи и услови за живеење, 2017 година по осми пат, што претставува извор...
 
  HyperLink  Истражување и развој 
  среда, 26 декември 2018

  Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци од областа на истражувачко-развојната дејност во Република Македонија за 2017 година.

Истражувањето се спроведува со годишна...

 
  HyperLink  МакСтат избор 
  понеделник, 24 декември 2018

  Почитувани корисници,

Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден поинаков начин презентира податоци за Република Македонија и...

 
  HyperLink
Во чест на македонската статистика ...

Видеа и промотивни материјали


Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП


 
© Државен завод за статистика


cheap Ncs hydro flask Water bottle cheap Ncs tumi backpack cheap Ncs swissgear backpack NCS NEWS web NCS European websites cheap Ncs off white Sportswear cheap Ncs yeti cup cheap Ncs gymshark Yoga clothing NCS European News Web Ncs's News