KONCEPT

Стартуваше курсот за АРХИВАР со официјална диплома

Повеќе од десетина учесници го стартуваа курсот "Станете архивар со официјална диплома!". 
 Учесниците на курсот кој успешно ќе го завршат предавањето, ќе се стекнaт со официјална диплома АРХИВАР, препозната и призната од Р. Македонија на ниво на завршено средно формално образование. 
Програмата по која ...
Прочитај повеќе

Студрирај бесплатно во Словенија со 2ТМ

Студирањето на сите словенечки државни факултети и виши школи за македонските граѓани е бесплатно, врз основа на билатералниот договор помеѓу Словенија и Македонија. Уписот се врши без приемни испити (освен на уметничките факултети, спортските академии и архитектонскиот факултет), а најголем број на факултети не бараат сертификат за ...
Прочитај повеќе

Одржана обука за Законот за општата управна постапка

На 10 јули 2018 година се одржа еднодневна обука, на која Ирена Брзанова и Марија П. Блажевска од Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен, говореа за отворените прашања кои ја отежнуваат примената на Законот за општата управна постапка - и по 2 години од денот на неговата примена. На...
Прочитај повеќе

Заврши курсот по основи на сметководство

Уште една група учесници успешно го помина курсот по основи на сметководство и сметководствена администрација, на кој низ многу практична работа, примери и работни задачи, беше опфатена богатата содржина.Продолжуваме и понатаму со формирање на следните групи. За сите дополнителни информации контактирајте не на 02/3128-526 или на [email protected]
Прочитај повеќе

УСПЕШНО ОДРЖАНА ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДЕЛОВEН АСИСТЕНТ

На 25 април, во хотел Александар Палас, Скопје, Институт КОНЦЕПТ ја одржа првата конференција за деловни асистенти со експерти од Македонија и регионот, а учество земаа деловни асистенти од успешни македонски компании.На конференцијата се зборуваше НЛП комуникацијата, особено со тешки и агресивни луѓе, важноста на принципите на деловната тајна, асе...
Прочитај повеќе

Министерство за економија - јавни повици за субвенционирање

Согласно програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2018 година (Службен весник на Р.М. бр. 17/2018), Министерството за економија објави два јавни повици, односно: Јавен повик за субвенционирање на претпријатија во сопственост и управувани од жени. Јавен повик за субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија.Јавните повици с...
Прочитај повеќе

cheap gymshark Yoga clothing cheap off white Sportswear cheap fjallraven backpack cheap yeti cup National news News Asian sex video cheap anello backpack Shopping cheap tumi backpack