Почетна 2019-06-26T13:41:36+00:00

Производи

Продавници

Ресторан

Комплекс Трница

ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ!

Брендот „Кораб Трница“ потекнува од далечната 1945 година. Од почетокот на своето постоење, главната дејност била одгледувањето овци, а со тоа и производство и самостојна продажба преку сопствени продавници  на млечни производи и на месо. „Кораб Трница“ како бренд станува познат по надалеку познатите традиционални производи како што се „кораб кашкавал“, „трничко сирење“ и „трничко кисело млеко“. Со текот на годините претпријатието бележи континуиран раст и проширување на своите дејности. Оттаму, во 1974 година е изграден и почнува со работа ресторанот „Кораб Трница“, а потоа е дополнет и со сместувачки комплекс. Како посебно обележје на ресторанот станува качамакот, кој се служи со кисело млеко, со „кораб кашкавал“ или со „трничко сирење“, кои традиционално биле произведувани во мандра, а потоа чувани во пештери на планината Кораб.

Во 2015 година почнува циклусот на инвестиции со кои се враќа сјајот на брендот „Кораб Трница“. Денес, освен што е задржан традиционалниот дух, направено е модернизирање и проширување на дејностите на претрпијатието. Концептот на „Кораб Трница“ може да се нарече „од природа до трпеза“. Ваквиот концепт подразбира производство на природни производи и нивна продажба преку сопствени канали. За таа цел претпријатието располага со сопствени фарми за високомлечни шталски овци и кози, од чие млеко континуирано во текот на целата година во сопствена мандра се произведуваат традиционални и природни млечни производи, кои се карактеризираат со висок и со постојан квалитет. Познати  освен по млекото, шталските овци и кози се одликуваат и со висок квалитет на месо. Претпријатето поседува и сопствена фарма за говеда, чија одлика е, исто така, високиот квалитет на месо. Говедата во топлите делови од годината се носат на пасишта на планината Кораб, каде што има сочна и висококвалитетна трева. За производство на месо претпријатието располага со сопствена кланица, во која се застапени сите високи критериуми и стандарди за производство. Со желба да бидеме што поблиску до природата, обезбедивме и сопствен пчеларник, кој дава 100% природен мед. Под брендот „Кораб Трница“ се произведуваат и се продаваат широка палета природни производи како што се овчи и козји млечни производи, телешко, јагнешко, јунешко и јарешко свежо месо, природен мед, а наскоро ќе има и тестенини, печурки и шумски плодови. Продажбата на производите се врши преку сопствени канали како што е ресторанот во „Трница“, како и во сопствени продавници, од кои моментално две се наоѓаат во Скопје, а една е во рамките на комлексот во Трница.

МИСИЈА

Задоволување на потребите на потрошувачите преку целокупен концепт на производство и продажба на природни прехранбени производи.

ВИЗИЈА

Нашата визија е да станеме најголем производител на природни производи со премиум квалитет на територијата на Република Македонија.


Video porno cheap off white wholesale Soccer jerseys Texas Rangers Team Pro Shop ポルノ映画 Wholesale NBA Jerseys Tennessee Titans Jerseys पॉर्न विडियो wholesale Nhl jerseys the north face jacket