16/01/2019

Наскоро: Нова тура готвење

Здружението за социјални иновации „АРНО“ во соработка со здружението „Слоу фуд Водно“ и СУГС „Лазар Танев“ продолжува со реализацијата на проектот „Часови за готвење слоу фуд“ кја стартуваше во декември...

Дејан Карапеев и македонската кујна на Kitchen TV

Единствениот проект во регионот кој е во целост посветен на готвењето, исхраната, туризмот, културата, традицијата, но и едукацијата за здравите животни навики - Kitchen...

Со уров против холестерол, висок притисок и хемороиди

Уровот е едно од најнепознатите мешункасти растенија во земјава, за кое малку се знае, а некои дури и првпат слушаат дека постои. Порано, постарите генерации...

Со храна богата со влакна против карцином и срцеви болести

Научниците и организациите кои се занимаваат со здравјето веќе долго потсетуваат на повеќекратната корист од консумирањето на храна богата со влакна, но колку модерниот...

Кога последен пат сте јаделе салата од репа?

Сигурно никогаш во животот не сте слушнале дека некому омилено јадење му е варена репа или пак салата од репа. Но, иако е прилично...

Овој зачин се користи најмногу во декември, а за тоа има и одлична причина

Токму во декември каранфилчињата се користат почесто од обично, во приготвувањето на напитоци и на најразлични колачи. Сепак, тие не се само зачин, туку...

cheap Ncs hydro flask Water bottle cheap Ncs anello backpack NCS NEWS web NCS European News Web cheap Ncs swissgear backpack cheap Ncs yeti cup Ncs's News cheap Ncs fjallraven backpack cheap Ncs gymshark Yoga clothing Ncs National news