Дијаграм за дневна потрошувачка на електрична енергија
Дневен дијаграм на потрошувачка на ел.енергија [ 18.1.2019 ]
  Испрати по е-пошта
А.Д. МЕПСО (Македонски електропреносен систем оператор) е компанија во целосна државна сопственост, која е формирана во 2005 година со трансформацијата на Електростопанство на Македонија. Основна дејност на МЕПСО е непречен пренос на електричната енергија низ високонапонската мрежа, управување со електроенергетскиот систем и редовен и навремен ток на електрична енергија до своите клиенти: директните потрошувачи (Бучим, ОКТА, Макстил, Арчелор Митал, Усје, Југохром-Фероалојс, Скопски Легури, Фени Индустри, Македонски Железници) и до дистрибутивната мрежа на ЕВН Македонија.

Вести и актуелности


Внесете ја својата е-маил адреса за бесплатен информатор
   


cheap Ncs gymshark Yoga clothing cheap Ncs fjallraven backpack cheap Ncs off white Sportswear Ncs's News NCS European News Web NCS European websites Ncs National news cheap Ncs yeti cup NCS European News Web Ncs Shopping