Животно осигурување – дали е потребно?

Животно осигурување – дали е потребно?

Полисата за животно осигурување може да го промени вашиот живот, па така природно е да си поставувате многу прашања пред да донесете одлука. Осигурителните друштва, со желба да понудат голем број производи, на народот им нудат и потполно неразбирливи и непривлечни...

ОВИЕ ПРАЗНИЦИ ПОДАРЕТЕ НЕШТО ПОСЕБНО

ОВИЕ ПРАЗНИЦИ ПОДАРЕТЕ НЕШТО ПОСЕБНО

Убавината на празниците и овој период од годината се состои токму во подарувањето. Овие празници подарете нешто посебно и поинакво, нешто што има корист и значење, нешто инспиративно и неминливо. Подарете ПОЛИСА ЗА ДЕТСКО ШТЕДНО ОСИГУРУВАЊЕ. Полисата за детско штедно...

Одбележуваме светски ден на штедењето

Одбележуваме светски ден на штедењето

31 октомври е светскиот ден на штедењето кој се одбележува речиси деведесет години. Во далечната 1924 година на првиот меѓународен ден на штедилниците во Милано - Италија токму 31 октомври е прогласен за меѓународен ден на штедењето, кој ја потсетува светската јавност...

72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за осигурување на живот кај македонските граѓани, а со тоа...

НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

Во свет полн со предизвици и непредвидливи моменти, Сигурно е да си осигуран! Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување - Живот и на пазарот понуди кредити со животно осигурување со кои граѓаните добиваат двојна поволност, обезбедување на...

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО), Министерството за финансии и Народната банка на Република Македонија (НБРМ), го објавија конкурсот за ученици од основното и средното образование, којшто веќе неколку години наназад е заедничка активност по повод...

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Септември со себе го донесе почетокот на новата учебна година, а на прагот е и почетокот на новата академска година. Образованието и едукацијата се мост помеѓу соништата на децата и реалноста. Мост кој го поминуваме за да се оствари одговорот на прашањето „Што сакаш...

Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за животно осигурување кај македонските граѓани, а со тоа и...

Пензискиот систем пред колапс: Расходите на ПИОМ за пензии се зголемиле за 97% за десет години

Пензискиот систем пред колапс: Расходите на ПИОМ за пензии се зголемиле за 97% за десет години

Во периодот од 2007 до 2017 година има континуирано зголемување расходите на Фондот за пензиско и инвладиско осигурување, како резултат на зголемувањето на бројот на корисниците на пензија и извршеното усогласување на пензиите. Најновите податоците на ПИОМ покажуваат...


cheap swissgear backpack Shopping cheap yeti cup National news cheap anello backpack cheap fjallraven backpack free sex movie cheap off white Sportswear cheap hydro flask Water bottle cheap tumi backpack