en-USmk-MK
Zoeken

Настани

10-та меѓународна конференција „Вода и Отпад – реалност и предизвици“

Во Република Македонија се уште има чиста и квалитетна вода за пиење, но во природата водата ја има се помалку во својот вистински облик и истата е се повеќе загадена од најразлични видови на полутанти кои како крајна последица го загрозуваат здравјето на луѓето.

Регионална мрежа за развој на капацитети за услугите за вода и канализација

На 16 и 17 мај 2018 година, во Белград, Србија се одржи состанокот за фокус точките на проектот „Регионална мрежа за развој на капацитети за услугите за вода и канализација".

Програмата за комерцијална ефикасност и бизнис планирање

Тренинг центарот на АДКОМ започна со спроведување на првата програма од Дунавското партнерско учење „Комерцијална Ефикасност и Бизнис Планирање “.

Проектот за изработка на бизнис планови и планови за прилагодување на тарифи на ЈКП > 10.000 жители

АДКОМ во соработка со ГИЗ - Германско друштво за интернационална соработка и SECO - Државен Секретаријат за економски прашања на Швајцарија започна со спроведување на Проектот за поддршка на малите јавни комунални претпријатија во општини со под 10.000 жители.

 
Новости од секторот
06-08.06.2018

Саем за Комунална Опрема

 
01-06.07.2018

Летна школа DEX: Напреден курс за управување со квалитетот на водата

 
01-03.11.2018

Петта Балканска заедничка конференција и изложба - Приштина, Косово

 
.
03.11.2018

Прилеп доби пречистителна станица за третман на урбани отпадни води

 
03.11.2018

Мини пазар – Охрид

 
.

 

 

cheap Ncs swissgear backpack NCS European News Web NCS European News Web cheap Ncs off white Sportswear cheap Ncs yeti cup Ncs's News cheap Ncs anello backpack cheap Ncs hydro flask Water bottle Ncs National news NCS NEWS web