Image

Изработка на тениски и други спортско-рекеративни терени на акрилатна основа

Денешната форма на играта, тенисот ја добил во Франција , кога во текот на XVI, XVII и XVIII век тенисот станал спорт на благородниците и кралското семејство. Потоа се проширил низ Европа, а најпопуларен станал во Англија. Првиот турнир се одиграл на трева, во пр...

Повеќе
Image

Хидроизолација на санитарни јазли

Кај просториите, кои имаат директен контакт со вода и влага (бањи, санитарии, кујни) функционалноста и одржувањето се примарни за здрав и нормален живот. Поради тоа нивната изведба, санација и реконструкција бараат посебно внимание и прецизност. Проблемите кои с...

Повеќе

ЗАВРШЕН ГОДИШЕН СОСТАНОК НА ГРУПАЦИЈАТА АДИНГ ЗА 2018-та ГОДИНА

На 15.12.2018 година се одржа редовниот годишен завршен состанок на групацијата Адинг. Пред членовите на Управниот и Н...

Соработка за научно-истражувачки цели помеѓу Градежен Факултет и ИЗИИС, двете членки на УКИМ, Скопје и АДИНГ АД, Скопје

На ден 14.11.2018 потпишавме договор за соработка на научно - истражувачки проект: ЗАЈАКНУВАЊЕ ЅИДАРИЈА СО КОНСТРУКТИВН...

16-та ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗЕМЈОТРЕСНО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава во периодот од 18 до 21 Јуни, Солун беше град домаќин на 16-тата Европска Конференција за Земјотресно Инженерс...

АДИНГ СО ПОДДРШКА ЗА 16. ПОДУНАВСКО-ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГЕОТЕХНИЧКО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава нашата земја ја имаше честа да биде домаќин на 16. Подунавско-европска конференција за геотехничко инженерство...

-->
cheap Ncs swissgear backpack cheap Ncs yeti cup Ncs Shopping cheap Ncs gymshark Yoga clothing cheap Ncs tumi backpack Ncs National news NCS European News Web NCS NEWS web NCS European News Web cheap Ncs off white Sportswear